Van Mclaren naar Bentley en terug: Design baas hopt

,McLaren Automotive heeft Tobias Suhlmann aangesteld als nieuwe Chief Design Officer, met ingang van september 2023. Suhlmann heeft een succesvolle carrière in de auto-ontwerpbranche van meer dan twee decennia, waarbij hij heeft gewerkt voor verschillende gerenommeerde luxe merken zoals Bentley, Bugatti en Aston Martin.

De aanstelling betekent een terugkeer naar McLaren voor Suhlmann, die eerder Chief Designer for Special Projects was. In die rol was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de McLaren Solus GT single-seat hypercar, die gebaseerd was op een videospelconcept.

Als nieuwe Chief Design Officer zal Suhlmann gevestigd zijn in Surrey. Daar is hij verantwoordelijk voor het leiden van een ontwerpteam dat elk aspect van het merkontwerp behandelt. Dit omvat toekomstige concepten, exterieur- en interieurstyling, kleur en materialen en de personalisatie van voertuigen voor klanten. Zijn rol zal ook het nauw samenwerken met klanten om op maat gemaakte ontwerpen voor hun voertuigen te creëren, die vervolgens met de hand zullen worden gebouwd in het aangrenzende McLaren Production Center, omvatten.

Suhlmann begon zijn carrière in auto-ontwerp in 2005, nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit van Pforzheim. Hij werkte bij Volkswagen voordat hij hoofd van exterieurontwerp werd bij Bugatti en later bij Aston Martin. Vervolgens trad hij in oktober 2020 toe tot McLaren als Chief Designer for Special Projects tot september 2021, voordat hij in zijn laatste functie terugkeerde naar McLaren als Director of Design bij Bentley.

In zijn nieuwe functie zal Suhlmann rechtstreeks rapporteren aan Michael Leiters, CEO van McLaren Automotive.

mclaren-solus

“We zijn verheugd om Tobias te verwelkomen bij het McLaren-team. Hij is een zeer ervaren auto-ontwerper met een bestaand begrip van McLaren. Hij heeft eerder aan ons baanbrekende Solus GT-project heeft gewerkt. Tobias zal een leidende rol spelen bij het ontwikkelen van McLarens nieuwe ontwerptaal, over onze zich ontwikkelende productportfolio als onderdeel van onze Future of Performance-businessstrategie”, aldus Leiters.

McLaren heeft eerder al enkele van zijn voormalige leidinggevenden opnieuw in dienst genomen. Charles Sanderson werd bijvoorbeeld aangesteld als Chief Technical Officer. Sanderson was het hoofd van de softwareontwikkeling van McLaren voordat hij in 2018 vertrok naar Rivian.

Bron: McLaren

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *